Energidirektörens emeritus tankeförsök

Statsminister Löfven (S) måste starta om. Utan miljöpartiet. Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski listar den 29 november ett tiotal misstag som regeringen gjort på kort tid. Avskaffande av valfrihet, tomma lador, stopp för förbifart Stockholm, fiaskot i EU-nämnden, haveriet i pensionsuppgörelsen... Wolodarskis slutsats är att Löfven inte tål mer. Oavsett utgången av budgetbeslutet krävs omstart.

Dagens Industris politiske redaktör PM Nilsson kräver i dag att Löfven avgår och börjar om. "Förtroendet för regeringen har fallit som en sten. Endast ungpolitrukerna i Aftonbladet framhärdar. Sällan har en så hygglig karl lyckats med en så snabb förtroendekapitalförstöring som Stefan Löfven."

Det  är inte svårt. Socialdemokratin regerar i minoritet utan miljöpartiet, säkrar blocköverskridande uppgörelser i väsentliga frågor och får i utbyte igenom en acceptabel budget genom att alliansen lägger ner sina röster. Sverigedemokraterna marginaliseras. Miljöpartiet och kommunisterna får sköta sig själva.

1. dec, 2014