Energidirektörens emeritus tankeförsök

I dessa sista av årets timmar kan vi konstatera att 2015 varit händelserikt i många avseenden.

Sveriges sämsta regering i modern tid sjunker dramatiskt i förtroende hos medborgarna. Miljöpartiet har misslyckats i alla sina hjärtefrågor. 92 procent av regeringens statsråd underkänns av medborgarna i Aftonbladets (S) undersökning.

De etablerade partiernas beröringsskräck med sverigedemokraterna har lett till att sverigedemokraterna nu stöds av en femtedel av väljarna och är största parti bland LO:s medlemmar.

Alliansens allt för listiga taktiker gick nesligen på pumpen när kristdemokraterna sänkte DÖ. Den moderate riksdagsledamoten Finn Bengtsson, som sattes i frysskåpet av partiet, kom att framstå som demokratins och parlamentarismens främste tillskyndare i ett parti utan ryggrad.

Flyktingströmmen knäckte den bästa av välviljor. Inför hotet av systemkollaps svängde pendeln från den ena ytterligheten till den andra.

Det nya året inleds med regeringens åtgärder för att försvåra för landet. Höjd arbetsgivaravgift för ungdomar och pensionärer, begränsning av rutavdragen och höjda skatter på snart sagt allt.

Med andra ord. 2016 ser ut att bli ett år fyllt av regeringens tillkortakommanden och försuttna chanser för alliansen att vilja göra bättre.

Sverige är värt ett bättre öde.

Gott Nytt År

31. dec, 2015