Energidirektörens emeritus tankeförsök

Statsminister Stefan Löfven (S) låter som en konflikträdd papegoja, skriver Lena Melin i Aftonbladet (S) om Löfvens försök att ge sken av att Mehmet Kaplan (MP) avgick på egen begäran och inte fick sparken.

Det börjar bli riktigt obehagligt med avslöjandena om de värderingar som finns i miljöpartiet, konstaterar Britta Svensson i Expressen.

PM Nilsson beskriver i Dagens Industri en ledning i miljöpartiet, som beskriver terrordåden den 11 september som en olycka, jämför drunknande i Medelhavet med Auschwitz, kallar kritiken mot Kaplan som islamofobisk mobbning och judiska konspirationer, jämför IS-krigare med de svenska frivilliga som deltog i Finlands kamp för överlevnad i andra världskriget och liknar Israel med Nazityskland.

Dagens Industri konstaterar att miljöpartiet öppnat en avgrund som diskvalificerar från deltagande i en svensk regering.

I jämförelse med den nationella katastrof miljöpartiet utgör är problemen i Uddevalla små. Här har vi bara en oduglig ordförande (MP) i samhällsbyggnadsnämnden.

20. apr, 2016