Energidirektörens emeritus tankeförsök

Oppositionsrådet i Uddevalla Carin Ramneskär (M) och några partikamrater till henne har lämnat en tung motion till kommunfullmäktige. Benämningen "tjänsteman" ska avskaffas då den är genusrelaterad.

Det är väl bara att se fram emot en moderatmotion om att inte längre tilltala riksdagens talman med "fru talman", i engelskan avskaffa "man made" och "man kind", för att inte tala om subjektet "man" i uttryck som "så här kan man göra".

Det är viktigt att alliansens företrädare i Uddevalla fokuserar på tunga frågor som avspärrade kajer och ett döende centrum. Men det är klart, i jämförelse med benämningen på kommunens anställda är det ju oväsentliga frågor. För att inte tala om en av uddevallamoderaternas kärnfrågor, hbtq.

Visste man (sic!) inte bättre skulle man (sic!) kunna tro att motionen var skriven av företrädare för vänstern. Tack och lov finns även där förnuft. Kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson (S) säger i Bohusläningen att förslaget "känns lite tramsigt". Det är inte ofta jag har anledning att hålla med honom, men i detta fall gör jag det.

15. okt, 2016