Energidirektörens emeritus tankeförsök

Det börjar bli svårare för "gammelmedierna" att ägna sig åt drev. De har inte längre publiceringsmonopol. Expressen har blivit allt mer desperat i sina försök att komma åt Svenska Kraftnäts generaldirektör Mikael Odenberg.

Expressen försöker få Odenbergs och Svenska Kraftnäts julfest för personalen att framstå som ansvarslösa excesser. 2 400 kronor per person inklusive övernattning.

Det är befriande att läsa Odenbergs kommentarer på facebook. Underbart att se en chef i offentlig verksamhet stå upp för sin personal och inte göra "en pudel" inför en usel kvällstidning. Lojal personal förtjänar uppskattning.

Mera sådant civilkurage efterlyses i offentlig verksamhet. Det är en skam att lärare, socialtjänstens medarbetare och andra offentligt anställda, de flesta med låga löner, inte ens blir bjudna på en jultallrik av sin arbetsgivare utan får betala själva.

Det är lättköpta framgångar medierna skördar med avundsjournalistik. Tyvärr inte enbart "boulevardpressen" (nedsättande omdöme om kvällstidningar) utan numer även lokaltidningar.

9. dec, 2016