Energidirektörens emeritus tankeförsök

Jonas Sjöstedt, kommunistpartiets ordförande, uttalar en förhoppning att det finns något liberalt kvar hos Liberalerna och att Liberalerna därför skall fortsätta att stödja en socialdemokratisk regering baserad på kommunisterna. En originell syn på liberalism.

Moderatledaren Anna Kinberg Batras utspel om en gemensam alliansbudget för att fälla regeringen Löfven (S) har fått inrikespolitiken att vakna. Att Kinberg Batra är desperat och gör allt för att nu göra tvärtom är uppenbart.

Annie Lööf (C), i medvind i opinionen, tänker inte hjälpa Kinberg Batra att stärka sin position. Jan Björklund (L) vill inte uttala sig om nuet utan i stället tala om framtida regeringar.

K-G Bergström beskriver i Expressen en splittrad allians, som nu tar stora risker då Kinberg Batra visste att hon inte får med sig C och L. Lotta Grönberg (S) tackar i samma nummer av Expressen Kinberg Batra för att hon visar att det finns livstecken i oppositionen. Hon hoppas att det skall leda till att till och med statsminister Löfven (S) visar livskraft.

Svensk politik har piggnat till. Tyvärr genom att än en gång ägna sig åt ett ovärdigt partitaktiskt läggspel. Menar Kinberg Batra (M) allvar kan hon på tisdag (riksdagen har måndagsledigt) yrka på misstroendeförklaring mot regeringen. Det behövs ingen alliansbudget.

Hur har alliansen tänkt sig att vinna valet? Vill den verkligen regera? Svaret emotses med förväntan.

21. jan, 2017