Energidirektörens emeritus tankeförsök

Det förekommer att jag inte delar Bohusläningens åsikter och definitivt inte de åsikter som framförs under sken av nyheter. Dagens ledare träffar dock klockrent huvudet på spiken.

Efter sammanträdet i Uddevallas kommunfullmäktige i onsdags, som drog över utmätt tid med en och en halv timme och ändå inte hann med alla ärenden, drar Bohusläningens ledarredaktör Karl af Geijerstam insiktsfulla slutsatser.

"Den rödgröna majoriteten har lyckats att stöta sig med folkopinionen, skjutit på avgöranden och dessutom skött ärenden taffligt. Dessutom har man drivit igenom frågorna med minsta möjliga majoritet. Det är häpnadsväckande att man inte haft bättre fingertoppskänsla så att man kunnat sy ihop breda lösningar som håller över mandatperioderna för utvecklingen av fritidslivet i Uddevalla."

Häpnadsväckande? Ja, normalt borde det vara det, men inte med den nuvarande majoriteten i Uddevalla. Betongsossar, kommunister och ideologiskt förvirrade miljöpartister i kombination förmår inte förvåna. De bekräftar.

10. feb, 2017