Energidirektörens emeritus tankeförsök

Sent skall syndarna vakna. Den katastrofala dödsöverenskommelsen i december 2014, där allianspartierna svek sina väljare och valde att inte enbart låta en socialdemokratisk-miljöpartistisk regera utan parlamentariskt stöd, utan till och med krävde att kommunisterna skulle få bestämma, var ett misstag.

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra har kommit på bättre tankar nu när opinionssiffrorna blir allt sämre. Väljarna går till centern, som ännu inte avkrävts en trovärdig lösning, och till sverigedemokraterna, som gnuggar händerna utan att behöva göra något.

Socialdemokraterna utnyttjade sverigedemokraternas stöd för att bryta ut delar av alliansregeringens budget utan att det blev regeringskris. Varför kan inte alliansen göra det? Regeringens budget är skadlig för landet

Om socialdemokrater och sverigedemokrater efter valet 2018 tillsammans blir större än alliansen omöjliggörs en alliansregering som bortser från att sverigedemokraterna finns. Det är rimligt att centern och liberalerna redovisar hur de tänker.

26. mar, 2017