Energidirektörens emeritus tankeförsök

"Ingen vet vem den person, som erkänt att han körde den lastbil som dödade fyra personer och allvarligt skadade ännu fler, verkligen är." Uppgifter i Svt.

Ingen vet? Hur kom han in? Vem var det som inte fick uppehållstillstånd? Varför blev han inte utvisad? Varför sökte man inte honom i den förhållandevis begränsade uzbekista kolonin i Sverige?

Efter att ha fått utstå mycken kritik för tillkortakommanden har den svenska polisen visat att den kan när det gäller. Glädjande. Men de regler, som våra ledande politiker av allehanda färger åstadkommit, är obegripliga.

Hur kunde det bli så här? Nu ska vi tydligen få 10 000 fler poliser. Varför kom socialdemokraterna på det just nu? Alliansen kan ju fundera över vad den gjorde för att stärka rättsväsendet under sin regeringstid. Kinberg Batra behöver nog putsa på sin, och allianskamraternas, trovärdighet.

Den obehagliga frågan. Hur hanterade alliansen försvaret? Moderaterna framhöll att Europa aldrig varit fredligare än 2012. Eftersom jag tror mig vara hyggligt väluppfostrad avstår jag från att framföra åsikter om alliansens säkerhets- och försvarspolitik.

11. apr, 2017