Energidirektörens emeritus tankeförsök

Civilminister Ardalan Shekarabi (S), som tvingades avgå som ordförande för det socialdemokratiska ungdomsförbundet efter att ha fuskat med skattemedel och medlemssiffror, förfasar sig i Svt Aktuellt över att Alliansen inte vill ingå en blocköverskridande uppgörelse på socialdemokraternas villkor.

Han förväntar sig att Alliansen skall medverka till att hundratusentals människor ska bli av med sina vårdcentraler och tiotusentals människor med sina jobb. Det bisarra förslaget till förbud mot valfrihet i vård och skola saknar stöd bland medborgarna, men Shekarabi anklagar upprört Alliansen för att fälla det med hjälp av sverigedemokraterna.

Socialdemokraterna har dock inga problem med att själva, med stöd av sverigedemokraterna, avskaffa Lex Laval och kasta ut utlänningar för att värna svenska jobb åt svenska arbetare.

När socialdemokratin driver igenom beslut med stöd av sverigedemokraterna är det "den svenska modellen". När Alliansen stoppar för Sverige skadliga beslut med hjälp av sverigedemokraterna samarbetar den med rasistiska och främlingsfientliga krafter.

Socialdemokraterna har utvecklat flexibla värderingar till en konst.

9. maj, 2017