Energidirektörens emeritus tankeförsök

De som får nej på en asylansökan ska lämna landet. Det var statsminister Stefan Löfvens (S) besked till det socialdemokratiska ungdomsförbundets kongress i går.

På Medborgarplatsen i Stockholm pågår ett märkligt spektakel. En blandning av aktivister och män som fått nej på sina asylansökningar kräver amnesti. Därutöver allehanda brottslig verksamhet, enligt mediauppgifter.

Migrationsverket hävdar att inget framkommit som föranleder ändring av fattade utvisningsbeslut. Polisen tittar åt annat håll. Har väl annat för sig.

Två av Löfvens statsråd, migrationsminister Helen Fritzon (S) och utbildningsminister Gustav Frigolit (MP), besöker demonstranterna på Medborgarplatsen och skapar förväntningar.

Inrikes- och justitieminister Morgan Johansson (S) har det svårt nog utan att hans ministerkollegor lägger krokben för honom. De utvisade som demonstrerar på Medborgarplatsen är ju de som "ska lämna landet", enligt statsministerns uttalande i går.

Widar Andersson i Folkbladet (S) konstaterar att Medborgarplatsen är en politisk "bomb som behöver desarmeras med fast hand".

15. aug, 2017