Energidirektörens emeritus tankeförsök

Uppdrag granskning i Svt gör sitt bästa för att misstänkliggöra, inte bara EF:s grundare och ägare Bertil Hult, utan även kungahuset i allmänhet och kronprinsessparet i synnerhet.

Uppdrag granskning konstaterar självt att skatteplanering inte är olaglig. Se bara på avdragstipsen inför kommande års självdeklaration. Så vad är saken?

Uppdrag Granskning ägnar stor uppmärksamhet åt Hults flygplan och var de är registrerade. Planen är tydligen registrerade i Bermuda. Vilket heller inte är olagligt. Bertil Hult bjöd kronprinsessparet på bröllopsresan, vilket Uppdrag Granskning försöker göra till en korruptionsskandal. Riksåklagaren, som redan prövat saken, har avvisat misstanken. Trots det försöker Svt blåsa nytt liv i en nedlagd "skandal".

Public service-kommittén föreslog nyligen att licensavgiften skall avskaffas och Svt och SR finansieras skattevägen. Skattepengar till mello och andra intelligensbefriade program, så att ingen kan befria sig från plågan, och finansiering av en vänstervriden statstelevision.

Obegripligt att den borgerliga alliansens ledamöter i kommittén föreslår ett sådant system.

8. nov, 2017