Energidirektörens emeritus tankeförsök

Gud Fader är mer snabbtänkt än dumprosten i Västerås. Han hade inga svårigheter med att könsbestämma Jesus. "Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom skall icke förgås, utan hava evigt liv." (Johannes 3:16).

Inför julen har dumprosten i Västerås stift konstaterat att man inte skall vara för snabb med könsbestämning och därför valt att kalla Jesus för "hen". Stolligheterna i Svenska Kyrkan tar aldrig slut. För egen del är jag tacksam för att Vår Herre för mer än 35 år sedan gav mig insikten att lämna Svenska Kyrkan.

I all ödmjukhet dristar jag mig föreslå att Gud Fader, nästa gång han delar ut begåvningarna, låter tilltänkta präster i Svenska Kyrkan stå längre fram i kön.

Under tiden ett lästips till dumprosten i Västerås. I en bok, som heter Bibeln, kan hon lämpligen i Gamla Testamentet läsa Femte Mosebokens trettonde kapitel, som handlar om falska profeter, och i Nya Testamentet Johannesevangeliets tredje kapitel, som bland annat handlar om könsbestämning av barn.

29. dec, 2017