Energidirektörens emeritus tankeförsök

Demokratin behöver kritiskt granskande medier. Det offentliga och näringslivet måste tåla granskning.

Journalister tenderar därför att uppfatta sig själva vara upphöjda. Allt de gör sker i allmänintressets namn. Även när de gör ett riktigt uselt jobb.

Lokaltidningen Bohusläningen har valt den usla journalistikens väg. Ena dagen skriver man (med missvisande faktauppgifter) om att kommunen utfärdar viten för missförhållanden, för att nästa dag kritisera kommunen för att inte göra något åt missförhållandena.

I snart sagt allt som berör samhällsbyggnadsnämndens i Uddevalla verksamhet, insinuerar Bohusläningen i sin rapportering att alla problem beror på dålig arbetsmiljö och kränkningar.

Fortsättningsvis kommer jag därför att besvara alla frågor om brister i samhällsbyggnadsnämndens verksamhet (sådana finns förvisso) med dålig arbetsmiljö och kränkningar, eftersom det ändå är vad Bohusläningen skriver.

Efter 17 år i Uddevalla och en varm anhängare av lokal kvalitetsjournalistik, överväger jag nu, när avin från Bohusläningen om förnyelse av årsprenumerationen kommit, lägga den i (den digitala) papperskorgen.

3. apr, 2020