Energidirektörens emeritus tankeförsök

Efter att jag frågat varför ett tweet från sverigedemokraterna, där man förespråkar skärpta straff för angrepp mot blåljuspersonal, stopp för invandring, ökad återvandring och utvisning av kriminella invandrare, är osmaklig rasism, har jag utsatts för häpnadsväckande kritik från några kristdemokrater i Uddevalla.

Det handlar om varför jag skuldbelägger en riksdagsledamots hustru och barn för att de har utländsk påbrå, eller hur, i en högre närmast obegriplig akademisk teoribildning, jag förhåller mig till invandrare sedan generationer tillbaka.

Det är trist att det inte går att föra ett sansat samtal i frågan. Att migrationspolitiken i Sverige har havererat är väl uppenbar? Varför är det osmaklig rasism att föreslå stopp för invandring och uppmuntra återvandring av människor som aldrig kommer eller, i vissa fall, inte ens vill integreras?

Var och en som kommer hit och försörjer sig med eget arbete är välkommen. Ingen som försörjer sig själv ska utvisas. Sverige behöver dem. Är de åsikterna rasism?

1. sep, 2020