Energidirektörens emeritus tankeförsök

I kväll, för exakt ett år sedan på timmen när, fördes jag med ambulans från hotellet i Riegel till Emmendingen Kreiskrankenhaus. På hemväg med bil från fem veckor i Torrevieja i Spanien, övernattade vi på ett trevligt bed and breakfast i södra Frankrike och åt en trevlig middag med det svenska värdparet.

Dessvärre blev jag förgiftad av en inte helt pigg räka. Följande dag mådde jag så dåligt att det var omöjligt att köra bil. Min älskade hustru körde 90 mil genom Frankrike till södra Tyskland. Jag hade då blivit så dålig att jag togs in på sjukhus.

Under fyra dygn låg jag på sjukhuset. Bättre vård kan man inte få. Det första dygnet minns jag som slangar och pipande apparater. Vänlig och omtänksam omsorg. Att jag är hyggligt bra på tyska underlättade (tänk om det varit i Frankrike?).

Herr professor, doktor Hafkemeyer, påpekade för mig att jag nog inte förstått hur illa ute jag var. Njurarna var utslagna. Alla värden var usla.

Min älskade hustru tog oss hem. Med bil genom Tyskland, färjan från Kiel till Göteborg och sista etappen hem till Uddevalla.

Jag överlevde. Evigt tacksam för den tyska sjukvården och min älskade hustru.

5. dec, 2020