Energidirektörens emeritus tankeförsök

Det finns väl knappast något som upprör en riktig svensk mer än när någon tränger sig före i kön. Så uppför sig inte en anständig svensk. Kassakön på ICA, Systembolaget eller kön till prinskorvarna på hotellets frukostbuffé måste respekteras.

Nu upprörs riket över att omdömeslösa byråkrater tränger sig före i vaccinationskön. Hur kunde de tro att det skulle passera? Då känner man inte svenskens rättvisepatos.

Som lök på laxen (ett idiomatiskt uttryck som alla förstår men få begriper då lök på laxen faktiskt kan vara gott) gör sig socialchefen i Uddevalla oanträffbar, förebärandes att han inte har tid att tala med en journalist. Då har han inte förstått att det handlar om allmänhetens, alltså arbetsgivarens, ombud.

Under alla år som företagsledare i offentligt ägda bolag och som kommunpolitiker har jag alltid varit anträffbar för medierna. Det var min skyldighet att möta allmänintresset.

För att göra saken än värre misslyckas kommunen än en gång att bygga förtroende genom att hemlighålla listan över vilka som får gå före i kön. Obegripligt.

Själva tillhör hustru och jag riskgrupper, är inte vaccinerade, vet inte när vi blir det men hoppas på att det sker detta år (f-n trot).

17. feb, 2021