Energidirektörens emeritus tankeförsök

Regeringen Löfven röstades bort. En fatal missbedömning av Stefan Löfven och lagkompisen Annie Lööf. Den nya vänsterpartiledaren har fel i sak när det gäller frågan om fri hyressättning i nyproduktion men man måste uttrycka gillande över att hon lever upp till löftet att inte längre vara dörrmatta åt socialdemokraterna.

Annie Lööfs mittenparadis utesluter en tredjedel av väljarna. Nu försöker hon skjuta över ansvaret för det kaos hon ställt till med på Liberalerna, som dock äntligen kommit tillbaka till borgerligheten och avvisar centersossarnas inviter.

PM Nilsson skriver i Dagens industri:

”Vänsterpartiet är sedan 1990-talet ett fullt ut integrerat parti i riksdagen och en tydlig part i vänsterblocket. Efter tio års vånda har SD blivit detsamma men i högerblocket. Dessa två partier hotar inte demokratin utan är en del av det svenska folkstyret. Idén att isolera nära en tredjedel av väljarna med argumentet att deras partier är extremer övertygar inte. Det gränsar till folkförakt.

Någon gång under dessa dagar eller under det kommande året måste även C välja. L har redan flytt Mittens rike och försöker hitta tillbaka hem. Endast C står kvar i förnekelse av att deras politiska projekt är borta.”

23. jun, 2021