Energidirektörens emeritus tankeförsök

Flera hundra tusen invandrare står utan arbete. De står så långt ifrån arbetsmarknaden att de sannolikt aldrig kommer att kunna försörja sig själva. Ett evigt beroende av andras arbete.

Moderatledaren Ulf Kristersson påpekar det uppenbara. Dessa är en belastning för välfärdssystemet. Detta konstaterande får hela vänster- och centeretablissemanget att gå igång.

Man väljer medvetet att beskylla Kristersson för allehanda tvivelaktiga värderingar. Varje normalt tänkande människa inser att Kristersson har rätt och inte avser de invandrare, som med eget arbete bidrar till samhällets behov.

Denna medvetna smutskastning från vänster- och centeretablissemanget mot Kristersson, för att han påpekar det uppenbara, är ovärdigt.

Ju mer dessa verklighetsfrånvända krafter vevar mot dem som konstaterar det uppenbara, desto mer driver de den valrörelse som Sverigedemokraterna inte behöver göra själva.

Var och en som kommer till Sverige och försörjer sig med eget arbete är välkommen. Svårare än så är det inte. De andra är en belastning.

17. jul, 2021